A

Amalie Otkjær

Jeg er uddannet cand.psych. med et særligt fokus på normkritik i psykoterapi. Jeg har siden 2012 arbejdet i rådgivningen hos LGBT+Danmark og har udviklet og underviser i opkvalificeringskurser og uddannelser for LGBT+-rådgivere. Det sidste halvandet år har jeg sammen med tre andre etableret det normkritiske fagfællesskab Huset for Køn, Krop & Seksualitet, hvorfra jeg arbejder dagligt med normkritisk psykoterapi.
Bor i København N.
Er også på listen Normkritiske sundhedsprofessionelle

C

Cecilie Nørgaard

Uddannelses- og kønssociolog og indehaver af firmaet Mangfold siden 2008, som arbejder med at fremme ligestilling og diversitet særligt gennem uddannelse. Fokus er på forebyggelse og kompetenceløft gennem normkritisk vidensformidling og forankring i diverse praksisser fra daginstitutioner til arbejdsmarked. Mangfold har også udviklet Prismecertifikatet som er et efteruddannelsestilbud til dagtilbud om kulturforandring omkring køn, diversitet og normkritisk pædagogik. Arbejder både nationalt og internationalt, foredragsholder, forfatter til en lang række bøger, antologier, rapporter og artikler og sidder i diverse bestyrelser, boards og udvalg.
Bor i København.
Er også på listen Innovation

E

Elizabeth Löwe Hunter

Ph.D.-fellow ved UC Berkeley i afdelingen for African American Studies med tilvalg i Gender, Women, and Sexuality Studies. Forskningsinteresser: afrikanske diasporaer i Danmark, magt og kategorisering, strukturel racisme, nationalisme, køn og seksualitet, racialisering i Europa; intersektionel feminisme og inklusionspolitik. Sprog: dansk, engelsk, fransk.
Bor i Berkeley, CA, USA.
Er også på listerne Ansvarlig Presses Kildeliste og Postkolonialisme

F

Freja Sofia Kalderén

Dansk-svensk journalist og cand.comm. Laver podcasts og radio og har været Danmarksreporter for Sveriges Radio. Beskæftiger mig med ligestilling, inkludering og mangfoldighed i mediebranchen, hvilket jeg også har forsket i og holder foredrag om. Har praktisk erfaring med svenske mediers arbejde med ligestilling og større diversitet i journalistikken. Derudover ekspert i dansk-svenske emner og deltager jævnligt i interviews om svenske emner og det svenske samfund.
Bor i København.
Er også på listen Podcastere og radiofolk

H

Henriette Højberg

Henriette Højberg har siden 2003 arbejdet med køn og ligestilling. Først med fokus på vold mod kvinder og børn, siden hen som afdelingsleder hos KVINFO og i 2016 founded hun i samarbejde med gode kræfter DareGender, der inddrager mænd og maskulinitetsperspektiver i køns- og ligestillingsarbejdet. Her sidder hun i dag som direktør. Henriettes fagområder er: maskulinitet, køn og ligestilling, voldsforebyggelse og vold mod kvinder og børn.
Bor i København.

R

Ro J. Robotham

Jeg er neuropsykolog og er ansat som Adjunkt ved Institut for Psykologi på Københavns Universitet. Min forskning omhandler: visuel perception, kognitive deficits og træthed efter hjerneskade, udvikling af metoder til at undersøge kognitive styrker og udfordringer hos individer med medfødt og erhvervet hjerneskade. Jeg er også interesseret i kønsforskelle i hjernen, tænkning og kognition.
Bor i København.

Ronja Mannov Olesen

Ronja er specialist indenfor normkritiske tilgange, særligt normkritisk pædagogik og didaktik, og har desuden stor viden om ligestilling, mangfoldighed, LGBTQ+ vilkår, antidiskrimination, intersektionalitet, aktivisme og psykosocialt arbejdsmiljø. Ronja er en erfaring underviser, formidler, facilitator og oplægsholder. Ronja er BA i Film- og medievidenskab og cand.scient. i Kønsstudier.
Bor i København.

S

Sabrina Vitting-Seerup

Jeg arbejder forskningsbaseret med diversitet og anti-diskrimination igennem et fokus på repræsentation. Dvs. jeg undersøger, hvordan ord og billeder påvirker måden, vi ser på os selv og marginaliserede, såsom etniske minoriteter, LGBT+ personer, kvinder og andre kønsminoriteter, m.m. I 2016 vandt jeg titlen “World Public Speaking Champion”, og formidler derfor hovedsageligt min viden igennem foredrag og (online) kurser, men også igennem bøger, artikler, podcasts, videoer, m.m.
Bor i København.
Er også på listerne: Integration, Litteratur og Podcastere og radiofolk

Sara Ferreira

Alt-mulig-feminist.
CEO i Kritisk Pynt, der tilbyder æstetisk førstehjælp til feminister og andre mennesker. Cand.mag i Medievidenskab. Sidder i Styrelsen i Dansk Kvindesamfund
Film- og tv-anmelder i Magasinet Liv. Har arbejdet med kommunikation for både KVINFO, Dansk Kvindesamfund og Kvinderådet. Har arrangeret 8. marts i VEGA for KVINFO siden 2015. Har undervist udskolingselever om vold i familien via Dansk Kvindesamfunds Krisecenter.
Har en skummel fortid i reklamebranchen.
Bor i Valby, København.

Y

Yong Sun Gullach

Yong Sun Gullach er en koreansk-dansk kunstner bosat i København. Hun arbejder feministisk interdisciplinært mellem performance, tekst, skulpturer, film, lyd og aktivisme.Hun er desuden forperson for Adoptionspolitisk Forum og har mere end 20 års erfaring med adoptionsaktivisme.
Bor i København.
Er også på listerne: Samtidens kunstnere og Ansvarlig Presses Kildeliste