A

Amalie Otkjær

Jeg er uddannet cand.psych. med et særligt fokus på normkritik i psykoterapi. Jeg har siden 2012 arbejdet i rådgivningen hos LGBT+Danmark og har udviklet og underviser i opkvalificeringskurser og uddannelser for LGBT+-rådgivere. Det sidste halvandet år har jeg sammen med tre andre etableret det normkritiske fagfællesskab Huset for Køn, Krop & Seksualitet, hvorfra jeg arbejder dagligt med normkritisk psykoterapi.
Bor i København N.
Er også på listen Normkritiske sundhedsprofessionelle

Ane Krestine Ott

Stifter og partner I AWAKE Consulting, hvor vi støtter uddannelsesinstitutioner og arbejdspladser i at modarbejde og håndtere diskrimination, chikane og krænkelser. Særligt viden om: Politisk, kulturel og social ligestilling, seksuelle krænkelser og chikane, rådgivningsarbejde – særligt henvendt til unge om seksuelle og reproduktive rettigheder, kvindebevægelsens historie, menneskerettigheder og magtkritik.
Bor i København.

Asta-Maja Njor Boisen

Bor i København.

C

Cecilie Nørgaard

Uddannelses- og kønssociolog og indehaver af firmaet Mangfold siden 2008, som arbejder med at fremme ligestilling og diversitet særligt gennem uddannelse. Fokus er på forebyggelse og kompetenceløft gennem normkritisk vidensformidling og forankring i diverse praksisser fra daginstitutioner til arbejdsmarked. Mangfold har også udviklet Prismecertifikatet som er et efteruddannelsestilbud til dagtilbud om kulturforandring omkring køn, diversitet og normkritisk pædagogik. Arbejder både nationalt og internationalt, foredragsholder, forfatter til en lang række bøger, antologier, rapporter og artikler og sidder i diverse bestyrelser, boards og udvalg.
Bor i København.
Er også på listen Innovation

E

Elin Ferm

Elin Ferm er uddannet antropolog (MSc antropologi og kønsstudier) og har mange års erfaring af at arbejde med normkritik både i Danmark og Sverige, med særlig blik på at skabe inkluderende miljøer. Udover at være en engagerende underviser og facilitator er hun også en kompetent researcher.
Bor i København / Malmø.

Elizabeth Löwe Hunter

Ph.D.-fellow ved UC Berkeley i afdelingen for African American Studies med tilvalg i Gender, Women, and Sexuality Studies. Forskningsinteresser: afrikanske diasporaer i Danmark, magt og kategorisering, strukturel racisme, nationalisme, køn og seksualitet, racialisering i Europa; intersektionel feminisme og inklusionspolitik. Sprog: dansk, engelsk, fransk.
Bor i Berkeley, CA, USA.
Er også på listerne Ansvarlig Presses Kildeliste og Postkolonialisme

F

Freja Sofia Kalderén

Dansk-svensk journalist og cand.comm. Laver podcasts og radio og har været Danmarksreporter for Sveriges Radio. Beskæftiger mig med ligestilling, inkludering og mangfoldighed i mediebranchen, hvilket jeg også har forsket i og holder foredrag om. Har praktisk erfaring med svenske mediers arbejde med ligestilling og større diversitet i journalistikken. Derudover ekspert i dansk-svenske emner og deltager jævnligt i interviews om svenske emner og det svenske samfund.
Bor i København.
Er også på listen Podcastere og radiofolk

H

Henriette Højberg

Henriette Højberg har siden 2003 arbejdet med køn og ligestilling. Først med fokus på vold mod kvinder og børn, siden hen som afdelingsleder hos KVINFO og i 2016 founded hun i samarbejde med gode kræfter DareGender, der inddrager mænd og maskulinitetsperspektiver i køns- og ligestillingsarbejdet. Her sidder hun i dag som direktør. Henriettes fagområder er: maskulinitet, køn og ligestilling, voldsforebyggelse og vold mod kvinder og børn.
Bor i København.

Hazel Evans

Selvstændig oversætter (dansk til engelsk), kunstner og køn- og ligestillingsskribent – mest via nyhedsbrevet Vanilla. Har ellers udgivet artikler om emnet i The Huffington Post, Vice, POV International og Weekendavisen. Er pt. i gang med at skrive en bog om kvindelig seksualitet og hæmmet orgasme.
Bor i Aarhus.
Er også på listerne Samtidens kunstnere, Integration og Storbritannien 

M

Marie Wengler

Entreprenør og PhD (igangværende) med fokus på koblingen mellem anvendt adfærdsforskning i organisationer (i folkemunde “adfærdsdesign” eller “nudging”) og DEI (diversity, equity and inclusion) forskning (med særligt fokus på køn). Har erfaring med at holde foredrag, facilitere workshops og formidle viden til en bred vifte af aktører (både i og udenfor academia). (Sideløbende praktiserende samtidskunstner med fokus på det fotografiske medium)
Bor i København.
Er også på listen Samtidens kunstnere

N

Nanna Mik-Meyer

Jeg er professor i sociologi ved Copenhagen Business School (CBS). Min forskningsmæssige specialisering er identitetsforhandlinger i organisationer. Mit nuværende forskningsprojekt handler om karriere, køn og netværk i universitetsverdenen. I samarbejde med professor Margaretha Järvinen har vi lavet 200 interview med professorer og lektorer i samfundsvidenskab og er i fuld gang med det analytiske arbejde.
Bor i Danmark.
Er også på listen Dansk politik

R

Ro J. Robotham

Jeg er neuropsykolog og er ansat som Adjunkt ved Institut for Psykologi på Københavns Universitet. Min forskning omhandler: visuel perception, kognitive deficits og træthed efter hjerneskade, udvikling af metoder til at undersøge kognitive styrker og udfordringer hos individer med medfødt og erhvervet hjerneskade. Jeg er også interesseret i kønsforskelle i hjernen, tænkning og kognition.
Bor i København.

Ronja Mannov Olesen

Ronja er specialist indenfor normkritiske tilgange, særligt normkritisk pædagogik og didaktik, og har desuden stor viden om ligestilling, mangfoldighed, LGBTQ+ vilkår, antidiskrimination, intersektionalitet, aktivisme og psykosocialt arbejdsmiljø. Ronja er en erfaring underviser, formidler, facilitator og oplægsholder. Ronja er BA i Film- og medievidenskab og cand.scient. i Kønsstudier.
Bor i København.

S

Sabrina Vitting-Seerup

Jeg arbejder forskningsbaseret med diversitet og anti-diskrimination igennem et fokus på repræsentation. Dvs. jeg undersøger, hvordan ord og billeder påvirker måden, vi ser på os selv og marginaliserede, såsom etniske minoriteter, LGBT+ personer, kvinder og andre kønsminoriteter, m.m. I 2016 vandt jeg titlen “World Public Speaking Champion”, og formidler derfor hovedsageligt min viden igennem foredrag og (online) kurser, men også igennem bøger, artikler, podcasts, videoer, m.m.
Bor i København.
Er også på listerne Integration, Litteratur og Podcastere og radiofolk

Sara Ferreira

Alt-mulig-feminist. CEO i Kritisk Pynt, der tilbyder æstetisk førstehjælp til feminister og andre mennesker. Cand.mag i Medievidenskab. Sidder i Styrelsen i Dansk Kvindesamfund, Film- og tv-anmelder i Magasinet Liv. Har arbejdet med kommunikation for både KVINFO, Dansk Kvindesamfund og Kvinderådet. Har arrangeret 8. marts i VEGA for KVINFO siden 2015. Har undervist udskolingselever om vold i familien via Dansk Kvindesamfunds Krisecenter. Har en skummel fortid i reklamebranchen.
Bor i Valby, København.

Sara Gjermandsen

Stifter og partner AWAKE Consulting, hvor vi rådgiver undervisningsinstitutioner og arbejdspladser i hvordan man modarbejder og håndterer diskrimination, chikane og krænkelser. Jeg har stor viden indenfor temaerne køn, seksualitet, krop og kultur og har blandt andet arbejdet i koordinationen for kønsforskning og som faglig leder af Køn og Seksualitetsstudier på DIS . Jeg har studeret minoritets- og kønsstudier på Københavns Universitet.
Bor i København.

Signe Gissel Schmidt

Cand. mag. i historie og kultur- og sprogmødestudier. Jeg er evigt opslugt af fortællinger om mennesker, – særligt ud fra det kønnede aspekt. Hvordan er og har vi været, tilstede indenfor de normsatte rammer? Tidligere arkivar. Nu: Arbejder akademisk med viden om vold mod kvinder (Dansk Kvindesamfunds Krisecentre): Reseach-haj, vidensnørd. Næstforkvinde i Dansk Kvindesamfund: historiefortælling og -formidling er min kæphest. Kvinde, køns- og seksualitetshistorie.
Bor i København.
Er også på listen Historikere

Sophia Wathne

Sophia Wathne er PhD studerende ved fakultet for Statskundskab og Sociologi på Scuola Normale Superiore i Firenze, Italien. Hun forsker i sociale bevægelser og samarbejder med Kenyan Peasants League, som er en del den globale bondebevægelse La Vía Campesina. Sophias arbejde dækker klima retfærdighed, miljø racisme og hvordan det relaterer sig til landbrug og bonde bevægelser. Sophia er en del af Marronage og Collective Against Environmental Racism.
Er også på listerne Klima og miljø, Postkolonialisme, Menneskeret og asyl, Filosofi og Ansvarlig Presses Kildeliste

Stine Moon Joo Pitney

Stine Moon Joo Pitney (hun/hende) er normkritisk meningsdanner og adoptionskritiker. Hun taler om adoption, bæredygtig familiedannelse, intersektionel feminisme, køn og ligestilling, diversitet og inklusion. Hun er medlem af Mino Danmarks bestyrelse og netværkskoordinator for Adoptionspolitisk Forum. Hun er adopteret fra Sydkorea og har bl.a. boet i Storbritannien fra 1997-2007.
Bor i Danmark.
Er også på listen Ansvarlig Presses Kildeliste
 

Y

Yong Sun Gullach

Yong Sun Gullach er en koreansk-dansk kunstner bosat i København. Hun arbejder feministisk interdisciplinært mellem performance, tekst, skulpturer, film, lyd og aktivisme.Hun er desuden forperson for Adoptionspolitisk Forum og har mere end 20 års erfaring med adoptionsaktivisme.
Bor i København.
Er også på listerne Samtidens kunstnere og Ansvarlig Presses Kildeliste