A

Aydin Soei

Sociolog og forfatter. Har anmeldt for diverse medier som Weekendavisen, Information og Atlas og ivrig læser af både fiktion og non-fiktion. Selv skrevet en håndfuld bøger der kredser om unge, etniske minoriteter og udsatte områder.
Bor i København.
Er også på listen Ansvarlig Presses Kildeliste

C

Camilla Kaj Paulsen

Jeg er uddannet kultursociolog og har de senest år arbejdet med at skabe fokus på manglende repræsentation i børnelitteratur. Jeg har skrevet 2 børnebøger ‘Nour og Noras første dag i børnehave’ og ‘Nour og Nora fejrer Eid’. Bøgerne er redskaber til at tale med børn om hudfarve, etnicitet og kultur på en inkluderende måde. Jeg er ved at færdiggøre 3. bog i rækken ‘Nour og Nora skal til bryllup’, som jeg også selv har illustreret. Det er vigtigt i mit arbejde at bryde med stereotype forestiller.
Bor i Danmark.
Er også på listen Tegnere og illustratorer

Cecilie Kragh-Schwarz

Cand.mag i Dansk med speciale indenfor Nordisk Litteratur. Jeg har i flere forskellige sammenhæng beskæftiget mig med litteraturformidling men hovedsageligt på skrift og i lyd. Til dagligt arbejder jeg med tilrettelægning af nyheder.
Bor i København.

E

Elisabeth Skou Pedersen

Freelanceskribent, foredragsholder, moderator og leder af forfatterlinjen på Johan Borups Højskole. Ph.d. i litteraturhistorie fra Aarhus Universitet med en afhandling om litterær geografi. Skriver og holder foredrag om litteratur og kultur med fokus på steder, moderne kærlighed, dating, relationer, kvindeliv, byrum, rejser og globalisering.
Bor i København.

K

Karen Elsebeth Jensen

Cand.mag i kunsthistorie. Kulturformidler på Hillerød Bibliotek og udstillingsleder af Kunsthal Vandrehallen. Derudover frivillig arrangør af litteraturfestivalen Lille Bogdag. Erfaring med projektledelse, kuratering og eventvirksomhed inden for billedkunst- og litteraturområdet. Brænder for det genrelegende og for møder på tværs af kunstdiciplinerne.
Bor i København.

L

Lise Kloster Gram

Som litteraturkonsulent for Aarhus Bibliotekerne arbejder jeg med at udvikle vores formidling af skønlitteratur til unge og voksne. Jeg sidder nu som programansvarlig for den internationale litteraturfestival LiteratureXchange og som projektleder for et projekt om unge og læselæst, hvor vi undersøger litteraturens potentiale som værn mod ensomhed.
Bor i Aarhus.

M

Malene Hald

Grafisk designer og illustrator, arbejder primært med bogdesign, bogtilrettelægning og infografik. Uddannet fra DMJX i 2010, har været selvstændig siden 2007. Har webshop med eget design under navnet Det Kulørte Udvalg og dyrker gammelt bogdesign under Dansk Bogdesign.
Bor i Næstved og arbejder i København.
Er også på listen Tegnere og illustratorer

Maria Johansen

Jeg er uddannet lærer og cand. mag. i kultur og formidling og driver bogbloggen Book me up, Scotty! hvorfra jeg formidler litteratur til store og små. Jeg bruger særligt min lærerbaggrund, når jeg anmelder børne- og ungdomslitteratur med fokus på læringsperspektiver og pædagogiske greb. Mine kultur- og formidlingsorienterede kompetencer kommer også i spil, når jeg anmelder voksenlitteratur, og når jeg forestår interviews med forfattere på biblioteker og til bogarrangementer. Til daglig arbejder jeg som livetekster på TV 2 Danmark, hvor min fornemmeste opgave er at redigere, korrekturlæse og forkorte journalisters manuskripter. Mine interesser kredser primært om sprog, kultur, litteratur og læring.
Bor i Odense.

Marianne Eskebæk Larsen

Cand.mag. i moderne kultur og kulturformidling og lektor ved pædagoguddannelsen KP. Fagbogsforfatter og læremiddelforfatter, freelanceskribent og litteraturkritiker. Interesseområder: billedlitteratur. Erfaring fra bedømmelseskomitéer bl.a. Nordisk Råds børne- og ungdomslitteraturpris Organiseret talrige konferencer og festivaler bl.a. ’Læsning som løsning’ og ’Copenhagen Comics’. Tidligere forperson for Dansk Tegneserieråd og tidligere anmelder ved Dagbladet Information.
Bor i København.

S

Sabrina Vitting-Seerup

Jeg arbejder forskningsbaseret med diversitet og anti-diskrimination igennem et fokus på repræsentation. Dvs. jeg undersøger, hvordan ord og billeder påvirker måden, vi ser på os selv og marginaliserede, såsom etniske minoriteter, LGBT+ personer, kvinder og andre kønsminoriteter, m.m. I 2016 vandt jeg titlen “World Public Speaking Champion”, og formidler derfor hovedsageligt min viden igennem foredrag og (online) kurser, men også igennem bøger, artikler, podcasts, videoer, m.m.
Bor i København.
Er også på listerne Integration, Køn og ligestilling og Podcastere og radiofolk