A

Ahmad Joumaa

Filosof, foredragsholder og biblioteksnørd med en BA i Politics and Development Studies og en MA Philosophy fra University College London. Med udgangspunkt i den oldgræske aforisme ‘kend dig selv’ tager Ahmad publikum med på litterære, sproglige, kulturelle og filosofiske rejser som gør dem klogere på dem selv og i forlængelse deraf klogere på deres omverden. Ahmad har i 12 år arbejdet i folkeoplysningens tegn i samarbejde med forskellige kulturinstitutioner.
Bor i Danmark.
Er også på listen MENA-regionen, Vestasien, Mellemøsten

Anna Cornelia Ploug

Ph.d.-studerende i filosofi (RUC), kritiker (Information), foredragsholder (Folkeuniversitetet) og redaktør (Eftertryk magasin). Hegel og dialektisk logik; filosofi- og idehistorie, historiografi og kanonkritik; Beauvoir og feministisk filosofi; politisk kritik og nyere venstrefløjsteori; begreber og oversættelse.
Bor i København.

D

Ditte Marie Munch-Jurisic

Ph.d. i filosofi og minoritetsstudier, Postdoc, Center for Experimentel-filosofiske studier af Diskrimination, Aarhus Universitet og ekstern lektor Minoritetsstudier, Københavns Universitet, tidligere Filosofi og Videnskabsteori, RUC. Følelsernes filosofi (ubehag, afsky og andre aversive følelser), affektiv og kognitiv videnskab, politisk teori, anvendt praktisk filosofi (særligt fordomme, implicit/eksplicit bias, diskrimination), folkedrabsstudier (gerningsmænd, dehumanisering)
Bor i København.

Dorthe Jørgensen

Cand.mag. i idé- og litteraturhistorie (1988), ph.d. i idéhistorie (1995), dr.phil. i filosofi og idéhistorie (2006) og dr.theol. i systematisk teologi (2014). Har udgivet en lang række bøger inden for mange fagområder, fx Den skønne tænkning, Nærvær og eftertanke, Poetic Inclinations og Imaginative Moods.
Bor i Aarhus, Danmark.

H

Helene Scott-Fordsmand

Uddannet cand.mag. i filosofi
Ph.d.-stipendiat ved Medicinsk Museion og Center for Medicinsk Videnskabs- og Teknologistudier, Københavns Universitet.
Interesseområder: Fænomenologi, Teoretisk psykoanalyse, Krop og/i lægevidenskab (særligt kirurgi og dissektion), Epistemologi & Philosophy of Science in Practice, Empirisk filosofi, Medicinsk humaniora (”medical humanities”).
Bor i København.

J

Jelena Bundalovic

Uddannelse: bachelor og kandidatgrad i filosofi fra Københavns Universitet. Vidensområder: filosofihistorie, filosofi og feminisme. Interesseområder: sociale medier, tænkning, politik, formidling, psykologi, videnskab. Stilling: Kommunikationsansvarlig og Bestyrelsesmedlem i Tænketanken Tora; Bestyrelsesmedlem i Netværk for Kvinder og Non-binære i filosofi (NKiF).
Bor i København K.
Er også på listen Ansvarlig Presses Kildeliste

K

Kirsten Hyldgaard

Lektor, ph.d., i pædagogisk filosofi, DPU, AU. Interesseområder er pædagogisk filosofi, psykoanalyse, kønsforskning og videnskabsteori. Skriver om de pædagogisk-filosofiske implikationer af psykoanalysen og om forholdet mellem Lacan og Heidegger. Er medstifter og medlem af Selskab for Teoretisk Psykoanalyse.
Bor i København

L

Lise Søelund

Idéhistoriker og forfatter med speciale i Søren Kierkegaard. Har udgivet over 30 bøger om filosofi, teologi og etnografi. Kommer gerne ud som foredragsholder med emner som venskab, etik, kærlighed, stoicisme, dialog og konkret om filosofferne Sokrates, Platon, Aristoteles, Seneca, Zenon, Rousseau, Kierkegaard osv.
Bor i 8600 Silkeborg.

N

Nana Cecilie Halmsted Kongsholm

Jeg er ph.d. i filosofi og bioetik fra Københavns Universitet, og sidder pt. som postdoc samme sted. Jeg forsker i etiske problematikker inden for nye bioteknologier, med særligt fokus på samtykke, autonomi, sårbarhed, udnyttelse, tillid og privacy.
Bor i København

S

Sophia Wathne

Sophia Wathne er PhD studerende ved fakultet for Statskundskab og Sociologi på Scuola Normale Superiore i Firenze, Italien. Hun forsker i sociale bevægelser og samarbejder med Kenyan Peasants League, som er en del den globale bondebevægelse La Vía Campesina. Sophias arbejde dækker klima retfærdighed, miljø racisme og hvordan det relaterer sig til landbrug og bonde bevægelser. Sophia er en del af Marronage og Collective Against Environmental Racism.

Er også på listerne Klima og miljø, Køn og ligestilling, Postkolonialisme, Menneskeret og asyl og Ansvarlig Presses Kildeliste

T

Tashia Dam

Chief Pedagogy Officer in the EdTech company Area9 Lyceum since 2018. MA in Pedagogics with specialization in Philosophy of Education. 5 years of teaching experience at Copenhagen University. 12 years of experience in the intelligent technology business.
Bor i København.
Er også på listen Innovation