Pluralisterne har siden 2016 arbejdet med repræsentation, diversitet og mangfoldighed inden for mediebranchen, kulturlivet og journalistikken. Centralt i alle dele af Pluralisternes arbejde er retvisende repræsentation i form af synliggørelse og lige adgang til den offentlige samtale og kulturelle aktiviteter. Pluralisternes arbejde er altid baseret på research, forskning og undersøgelser samt udvikling af løsninger, værktøjer og metoder. 

I Pluralisternes konsulentpraksis tilpasses alle forløb og indsatser individuelt og med afsæt i realistiske målsætninger. Der er altså hjælp at hente både som helt ny ift. repræsentationsarbejde og hvis man gerne vil optimere og udvide sin værktøjskasse ift. repræsentation, diversitet og inklusion. Blandt Pluralisternes ydelser er udviklingsmøder, sparring og ideudvikling samt længere forløb med specifikke oplæg og workshops, analyse og evaluering af repræsentationsmæssig status, aktiv kilderekruttering og surveys. Pluralisterne arbejder også med intern repræsentation på arbejdspladser og uddannelsesinstitutioner ift. rekruttering og intern kultur.

Udover at holde oplæg og workshops, deltager Pluralisterne også i panelsamtaler og samarbejder med både organisationer, foreninger, festivaler, uddannelsesinstitutioner og virksomheder. Blandt tidligere samarbejdspartnere og kunder kan bl.a. nævnes: DR, Politiken, Dagbladet Information, KU, RUC, TV2 Kosmopol, DMJX, SDU, DTU, Ansvarlig Presse, Folkemødet, Bogforum, CIEE, Cybernauterne, Dansk Journalistforbund, DFUNK, Festival for Nye Medier, The Centre for Gender Equality Information – The Finnish Institute for Health and Welfare, Konference: Strukturel racisme – har medierne et ansvar?, Jazz Danmark, Talk Town, Dansk Journalistforbunds Fagfestival, Politikens Kritikerskole m.fl.

 

Blandt Pluralisternes projekter er:
“Altså hvorfor kan man ikke bare få lov til at være journalist?” (2023) – en kvalitativ og kvantitativ undersøgelse af muligheder for forskellighed og repræsentation af minoritetsstuderende på de tre danske journalistuddannelser.
5 tilgange til repræsentationsarbejde – en håndbog til journalister. KILDER (2021) en guide til kvalificeret repræsentationsarbejde i praksis til både journalister, redaktører og andre der arbejder med formidling.
PLURALISTERNEs Pensum – en samling af viden og materialer om racisme, køn, diskrimination og repræsentation af minoriserede grupper og personer. Pensumlisten er til alle, der arbejder med eller studerer journalistik, medieproduktion, formidling og kommunikation.
Periskopet researchprojekt, der undersøger repræsentationsarbejde, erfaringer og best practices hos danske og store europæiske medier. Researcharbejdet er omdannet til praktisk viden og metoder og formidles bl.a. via oplæg.
Listoteket – en intersektionel og crowdsourcet kompetencedatabase, som synliggør minoriserede personer og grupper, som er underrepræsenterede i medierne.

Gennem årene har Pluralisterne opnået finansiering fra bl.a.: Tuborgfondet, Roskilde Festival Foreningen, Spar Nord Fonden, Politiken Fonden, Aarhus Stiftstidendes Fond, Dansk Journalistforbund, Dagspressens Fond, Den Fynske Bladfond og Hulda Pedersens Legat.

Du kan kontakte Pluralisterneinfo@pluralisterne.dk, hvis du har brug for hjælp og rådgivning til repræsentationsarbejde.