A

Agob Yacoub

Jeg er 33 år gammel, syrisk aktivist, har været i Danmark i 10 år. Siden ankomsten, har jeg brugt meget tid på at hjælpe mennesker som lever i de danske asylcentre/udrejsecentre. Samtidig er jeg optaget af flygtningepolitik, integration og demokrati. I de seneste 8 år har jeg arbejdet i ngo’er bl.a. Trampolinhuset, Dfunk, Crossing Borders. Derudover er jeg socialpædagogstuderende og arbejder hos Mellemfolkeligt Samvirke. Jeg er et meget nysgerrigt menneske og tror på, at forandring er mulig.
Bor i København NV.
Er også på listerne Ansvarlig Presses Kildeliste og Syrien

M

Michala Clante Bendixen

Debattør og ekspert i flygtningepolitik med 14 års erfaring. Grundlægger og daglig leder af Refugees Welcome, som tilbyder juridisk rådgivning til flygtninge + informationssiden REFUGEES.DK. Dansk landekoordinator på EUs integrationshjemmeside EWSI. Modtog Menneskerettighedsprisen i 2014. Har udgivet tre rapporter og skrevet masser af indlæg i aviserne.
Bor i København, Danmark.
Er også på listen Integration

H

Hamid Davudi

Jeg kom til Danmark som politisk flygtning i 2015. Under mit korte ophold i Danmark har jeg erobret næsten alle integrationsprogrammer. Jeg lærte dansk lynhurtigt, har haft et fuldtidsjob og har deltaget i mange sociale, politiske og kulturelle aktiviteter. Jeg læser lige nu til cand.jur. på næste sidste semester på Københavns Universitet. For nylig deltog jeg i Debatten på DR2, hvor jeg debatterede emnet udlændingepolitik og mangel på arbejdskraft i Danmark.
Bor i Danmark.
Er også på listen Ansvarlig Presses Kildeliste

K

Karina Pultz

Cand.scient.pol fra Københavns Universitet samt bachelor i religionsvidenskab og mellemøststudier. Menneskerettighedsrådgiver i Folkekirkens Nødhjælp og ekstern lektor på statskundskab, Københavns Universitet. Ekspertise i menneskerettigheder og politik i Mellemøsten. Specialiseret i menneskerettigheder og udvikling, herunder det internationale menneskerettighedssystem (FN) og nationale menneskerettighedssystemer.
Bor i København.
Er også på listen MENA-regionen, Vestasien, Mellemøsten

S

Sophia Wathne

Sophia Wathne er PhD studerende ved fakultet for Statskundskab og Sociologi på Scuola Normale Superiore i Firenze, Italien. Hun forsker i sociale bevægelser og samarbejder med Kenyan Peasants League, som er en del den globale bondebevægelse La Vía Campesina. Sophias arbejde dækker klima retfærdighed, miljø racisme og hvordan det relaterer sig til landbrug og bonde bevægelser. Sophia er en del af Marronage og Collective Against Environmental Racism.

Er også på listerne Klima og miljø, Filosofi, Køn og ligestilling, Postkolonialisme og Ansvarlig Presses Kildeliste

Y

Yaqub Abdirahman

Bsc i international studier med fokus på udvikling, regionalisme, identitet, og remittance. Intersektionel aktivisme på tværs af ethno-religiøse og sociale marginaliseringer. Stifter og tidligere forperson for DFR (lektiecafe initiativ for børn fra 0-9 klasse – i samarbejde med Tingbjerg skole og Københavnskommune).
Bor i København.